"Бебе бонус" за раждане на дете получи млада лекарка от Очна болница "Бургас". Това е част от инициативата на лечебното заведение, подета точно преди година, за насърчаване на младите служители да имат повече деца.Нестандартния подарък получи д-р Константина Кънчева-Бандрамалиева, която роди момченце, Тодор. Бонусът, който младата майка получава, е финансов и се равнява на няколко работни заплати.

Масово в България, а и почти навсякъде по света, решението за раждане на дете е свързано с притеснения на жената относно нейната кариера, реакцията на работодателите, промяна на отношението към нея и дори съмнения за запазване на работното място. 

"Голяма част от нашия екип се състои от жени в детеродна възраст и с паричния бонус искаме да изразим подкрепата към нашите служителки, които желаят да имат дете, и към техните семейства" - споделя д-р Николай Иванов, управител на Очна болница "Бургас" - "Това е и нашата мярка срещу демографската криза в страната." 

От болницата посочват, че е особено важно българският бизнес да се ангажира с проблемите, свързани със застаряването на населението и в частност с двудетния модел на българското семейство, като създава позитивно отношение към желаещите да имат деца. От клиниката призовават и други фирми да се включат в инициативата.

Малкият Тодор е деветото дете "на фирмата" от откриването на болницата през 2008г. Младата лекарка получи чека с паричния бонус на парти, организирано в чест на майката и бебето. "Трогната съм от отношението към мен като служител и майка" - споделя д-р Кънчева-Бандрамалиева - "Нямам думи да опиша какво означава този жест в най-важния момент от живота на една жена. Благодарна съм на съдбата, че ме доведе в Очна болница "Бургас" от другия край на Европа."

 

Източник: Burgas24.bg