23 май 2014 г.

Млада жена от Бристол прави опит за аборт. Бебето изненадващо оцелява… Това е историята на 20-годишната Шанън Скинър и 24-годишния Антъни Хънт. Те показаха оцелялата Амелия за първи път на света, след като по-рано през годината предизвикаха медийна буря. Майката е измъчвана от чувство за вина, че е могла да навреди на детето си, което сега обожава. Шанън забременяла случайно, след пропуск в контрацепцията, само 4 месеца след травматичното раждане на първата си дъщеря Лейси.

„Когато забременях с Амелия, първият ми инстинкт беше да я задържа, но мислех за Лейси. Би било нечестно към нея, ако нещо ми се случи. Шанън обяснява реакцията си и със следродилната депресия, която оказала голямо влияние върху нейната 4-годишна връзка с Антъни. Тя се преместила от общото им жилище, „за да си дадат малко пространство”. Двойката решила, че ще е безотговорно да имат още едно дете при тези обстоятелства.


Шанън била бременна в 8-ата седмица, когато посетила клиника в Бристол, за да премахне ембриона. Докато седели в чакалнята обаче, Антъни разубедил Шанън, като ù казал, че ще я подкрепя каквото и да стане. „Насълзиха ми се очите, но страхувайки се да не оставя Лейси без майка, останахме за процедурата. Успокоявах се, че плодът е само на 8 седмици, а това още не е бебе”, твърди младата жена.

Шанън избрала неинвазивен метод, за да прекрати бременността си. Затова приела медикаменти, които причиняват свиване на матката и изхвърляне на ембриона. През декември обаче си направила тест за бременност, които изненадващо дал положителен резултат. Двойката си помислила, че става въпрос за ново забременяване. Шанън обаче била бременна в 20-ата седмица. Това я изправило пред нова дилема. Тя разбрала от лекарите, че медикаментите за отхвърляне на плода, които е приела, могат сериозно да увредят здравето на бебето. По време на ехографския преглед, младата жена видяла лицето на Амелия и изпитала любов. Тя вече не можела да си представи, че няма да задържи бебето. Бременността се оказала тежка. На 25-ата седмица младата двойка за малко да загуби детето. Последвали и други усложнения, но накрая Амелия се появила на бял свят с „голям рев”.


article 2636710 1DD13F6D00000578 935 636x851

Щастливите родители Шанън и Антъни показаха малката Амелия за първи път на света. Ще са нужни години преди лекарите да определят дали опитът за аборт, който Шанън е предприела, е причинил някаква вреда на бебето.

„Наричаме я нашето бебе чудо, защото не можем да си обясним как оцеля. Вероятно наистина е искала да бъде тук. Гледам я, докато спи, и не мога да си представя да я няма. Дълго време изпитвах вина. Но сега усещам едно голямо облекчение”, споделя Шанън.