Актьорите Мая Бежанска, Цветелин Павлов и Ярослава Петрова ще разиграват скечове, свързани с безопасността на дрехите и играчките. Театрално представление ще се състои на 16 октомври (събота) от 11.30, 13.00 и 15.00 ч., в „Mall Plovdiv” (ул. Перущица 8).


Като част от информационната кампания „В ЕС вие имате потребителски права. Отстоявайте ги!”, инициативата е стъпка към повишаване на познаването на европейските стандарти за безопасност на детските стоки. Самата кампания  е част от по-широка инициатива на ЕС да стимулира българите да отстояват правата си и да популяризира независимите потребителски организации и институциите, които работят в тази сфера. 

Игрите по време на спектаклите ще представят на младите участници и родителите им правилата за безопасност при детските проходилки, играчките с дребни части, дрехите с шнурове, както и здравословните детски храни. Ще бъдат показани примери за опасни детски стоки и ще бъдат раздадени много награди.
Родителите ще получат информационни материали за безопасност на стоките и ще имат възможност да се посъветват с експерт от „Активни потребители” - неправителствената организация, партньор на инициативата.