МБАЛ „Токуда Болница София” организира безплатни профилактични прегледи по случай 01 юни – денят на детето. Прегледите ще се извършат от педиатри на 01 юни /понеделник/  в Клиниката по педиатрия между 09.00 и 16.00 часа. Няма да се изискват направления за преглед при специалист или други документи от пациентите.

„Подобряването на детското здраве и на достъпа на децата до качествено медицинско обслужване е наша основна задача като педиатри”,  казва доц. д-р Маруся Лилова, д.м. – началник на Клиниката по педиатрия на МБАЛ „Токуда Болница София”. Тя допълва, че профилактиката и ранната диагностика на заболяванията в детска възраст са най-сигурните оръжия за предпазване от социално значимите и хронични болести в зряла възраст.  По време на консултациите ще бъде направена цялостна оценка на здравословното състояние на детето, както и препоръки за лечение, когато това се налага.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на регистратурата на Клиниката по педиатрия или на тел: 02/403 4948. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.