Безплатни очни прегледи за деца организира МБАЛ „Токуда Болница София” по повод откриването на новата учебна година. Консултациите ще се извършват на 11.09.2009 г. (събота)  от 08.00 до 14.00 часа след предварително записване на тел. 02/ 403 4000.


Късогледството, което най-силно затруднява училищните занимания, обикновено се развива между 6 и 10-годишна възраст. Неговото прогресиране може да бъде много бързо и не трябва да се пренебрегват редовните профилактични прегледи. Другата рефрактивна аномалия – далекогледството – засяга между 12 и 15% от българчетата и е една от причините за развитие “мързеливо око”, което се наблюдава при 2-3% от малчуганите, а също така може да доведе и до страбизъм (кривогледство). То от своя страна е проблем на 3-5% от децата у нас.

Установено е, че над 80% от откритите в ранна детска възраст очни заболявания са лечими.
Безплатната консултация включва преглед от специалист, изследване на зрителната острота и очните дъна, както и препоръки за лечение, когато това се налага. Не се изисква направление за специалист или други документи.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на място или на тел: 02/ 403 4000. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.