Безплатните консултации са насочени към деца, които имат оплаквания, свързани с растежа на третата сливица, чести възпаления на горните дихателни пътища и на ушите. Прегледите са от 3-и до 12-и април 2012 г., сутрин от 8 до 9 ч. и следобед от 17 до 19 ч.. Необходимо е предварително записване на телефон: 02/403 4000.
„Децата, които често страдат от хрема, възпаления на ушите или имат симптоми за понижено слухово възприятие, е препоръчително да бъдат консултирани от УНГ специалист“, казва д-р Димитър Златков, началник УНГ отделението в МБАЛ „Токуда Болница София”. Много често тези признаци означават проява на хронично възпаление или т.нар. серозен отит. Някои от индикаторите, за които родителите могат да следят, са разсеяност на детето при повикване, говорене на висок глас, усилване на телевизора и т. н. Серозният отит е най-честата причина за намален слух в детската възраст. Причината може да е възпалителен или алергичен процес в носа и синусите, както и уголемена трета сливица.


В японската болница вече функционира и специализирана денонощна УНГ помощ. При необходимост от лечение в болнични условия, пациентите ще бъдат настанявани незабавно. 24 часа в денонощието нуждаещите се от спешен УНГ преглед могат да звънят на 02/403 4150 или директно да посетят Неотложното звено на „Токуда Болница София”.