12 юни 2014 г.

Линдава да Силва, 34-годишна, била бременна с близнаци. По време на 24-ата седмица от бременността обаче получила силни контракции и започнала да ражда. Лекарите не могли да спрат процеса. След 4 дни се родил първият близнак Александър. Той тежал само 745 грама.

След като се родил Александър, контракциите намалели. Лекарите решили да оставят другото бебе в утробата на Линдава. Отложените раждания са изключително редки и носят риск от инфекция. Може да се извършат само в случай, когато бебетата не споделят обща плацента. Майката била подложена на антибиотично лечение, за да се избегне инфекция, докато Александър се бори за живота си в интензивното отделение.


След 24 дни се родил вторият близнак Роналдо. Д-р Сабрина Крейго от Tufts Medical Center в Бостън, която участвала в раждането на близнаците, казва: „За две десетилетия съм имала по-малко от 10 отложени раждания и никога с такава разлика във времето”.

Близнаците са родени в различни сезони – единият е роден през зимата, а другият – през пролетта. Бебетата и майката все още са в болницата. Очаква се да се приберат вкъщи на 18 юни, когато е официалният термин за раждането.