2914 бебета са родени в Университетската АГ болница "Майчин дом" от началото на годината до края на септември, съобщиха от лечебното заведение.

98 са близнаците, има и 2 майки, които са ощастливили семействата си с тризнаци.

В първото тримесечие на 2017 г. са родени 861 деца, като от тях 23 са близнаци. През април, май и юни бебетата са 993. Тогава са родени и първите за годината тризнаци. И идва рекордното трето тримесечие, когато малчуганите са 1060.

"Изключително сме щастливи от факта, че в "Майчин дом" всяка година регистрираме най-много раждания за цялата страна. Статистиката показва, че 1054 жени от страната и 1860 от София са ни се доверили", казва изпълнителният директор на лечебното заведение доц. Иван Костов.

"Това е така, защото тук професионалистите са на изключително високо ниво. Тук е най-големият Акушеро-гинелогичен център в България и не на последно място – тук са най-добрите специалисти по неонатология в страната", допълни той.

От началото на годината до края на месец септември в болницата са родени 545 недоносени бебета. За всички тях грижи са полагали специалистите от Клиниката по неонатология – най-голямата такава в страната, която е оборудвана и с най-съвременна апаратура.

Изтчоник: offnews.bg