Първото бебе, родено на 1 януари 2016г. в 6:50 ч. сутринта в община Бургас, бе изписано днес от  болница „Бургасмед“. Малкият Стойчо е роден по оперативен път и е с перфектните мерки от 50 см. и тегло 3,080 кг. Мъжката рожба е първо дете за щастливата майка, 25-годишната Стела. 

На изписването от родилното отделение освен роднини и приятели присъстваха официални представители на Oбщина Бургас-Мария Динкова, старши експерт „Здравеопазване“ и Мариета Ханджиева, старши експерт „Връзки с обществеността“, които поздравиха родителите на детето от името на Кмета на града и им връчиха много подаръци, и цветя.

На изписването присъства и целият екип на АГ отделението със завеждащ д-р Снежана Ризова. Ръководството на МБАЛ „Бургасмед“ също изпрати младото семейство и техният нов член с много подаръци – икона с лика на „Св.Стефан“, отстъпка от 50% за раждането и много подаръци от партньорите на Училището за бременни на болницата, сред които са утвърдени марки козметика и принадлежности за новородени. 

Екипът на лечебното заведение пожела на малкия Стойчо и неговите родители много здраве и на добър час, а те още веднъж изказаха своите благодарности на екипа, в чийто ръце е проплакало новороденото - д-р Снежана Ризова, завеждащ отделение по АГ, д-р Кръстина Дорийска, асистент, д-р Златко Янев, анестезиолог, Александрина Черкезова, операционна акушерка, Стефка Узунова, акушерка.
 
Източник: МБАЛ "Бургасмед"