Българският фармацевтичен съюз избра Имунокинд от детската серия Мама Натура за продукт №1 в категорията „Хомеопатичен лекарствен продукт” за 2018 г. Наградата, отредена единодушно от 6-членно жури, бе връчена по време на 12-ото издание на Български фармацевтични дни, което се проведе миналата седмица в Пловдив.

Това е второто престижно признание за ефективността на хомеопатичното лекарство за тази година. През април 2018 г. 22 водещи педиатри и неонатолози от болничната и извънболничната помощ се обединиха около официално становище в подкрепа на научен материал, доказващ успешното приложение на Имунокинд за профилактика на острите респираторни инфекции в ранна детска възраст. 

Имунокинд е хомеопатично лекарство за деца от 0 до 6 г., което, благодарение на внимателно подбрания си състав, подпомага имунната система в периода на нейното съзряване. Той усилва защитните механизми срещу честите респираторни инфекции и улеснява процеса на оздравяване. Курсът на приложение обичайно е между 1 и 3 месеца с 3 пъти по 1 табл. на ден, в зависимост от това колко често боледува детето. Ефективността му се дължи на уникален дизайн, включващ 3 калциеви съединения, изключително важни за детската възраст, и серен йодид.

Проведени клинични изследвания доказват, че децата, приемащи Имунокинд, страдат по-рядко от респираторните инфекции. Проучванията отчитат и значителен спад в употребата на антибиотици след лечение с Имунокинд, което означава, че хомеопатичното лекарство може да е ефективен начин за справяне с антибиотичната резистентност. При 85% от малчуганите, преминали през терапия с препарата, се наблюдава и подобряване на тонуса и апетита.

Действието на Имунокинд бе потвърдено и от водещия педиатър и имунолог в гр. Ниш, Сърбия, проф. д-р Борислав Каменов. През месец март тази година той гостува в България и сподели пред български лекари своя дългогодишен практически опит с хомеопатичното лекарство на Немския хомеопатичен съюз. „С Имунокинд съм постигал феноменални резултати. Благодарение на калциевите му съставки тъканите се регенерират, изчезва стресът на клетките и детето престава да боледува. Това значи, че инфекциите не са били причина за честите боледувания на децата. А стресът на тъканите, който сме разрешили. Това се вижда по кожата, ръцете, очите. Тези деца просто политат, добиват енергия. Смиряват се по някакъв начин. Добиват концентрация. Сега има много лекарства, които усилват функцията на имунната система. Понякога тя не трябва да се подсилва, а да се понижи, регулира, успокои. Имунокинд я успокоява, довежда я до рационално отношение към проблема. А болестта ще изчезне, като решим проблема”, споделя проф. Каменов.

Имунокинд се препоръчва при деца с често повтарящи се респираторни инфекции в кърмаческа и ранна детска възраст – с продължителни хрема, кашлица, хрипове в гърдите, субфебирлитет (температура под 38,5 градуса), увеличени лимфни възли, липса на апетит и тонус. Лекарството е подходящо и за деца, боледуващи от средно тежки и тежки респираторни инфекции, изискващи лечение с конвенционални средства – симптоматични, антиалергични лекарства, антибиотици и т.н. Деца, на които предстои да посещават детски заведения, е препоръчително приемът да започне минимум 1 месец преди тръгването на ясла или градина.