Историята помни не една или две любопитни ситуации за раждане на бебета в самолет, кола или пък на друго необичайно място. Без съмнение, подобни моменти носят приятни емоции, когато краят е щастлив – още повече, че във сложно време на Covid-19, е добре да виждаме и чуваме как Новия живот намира начин да се появи без значение от обстоятелствата.

Към списъка с неочаквани места за поява на бебе прибавяме и полета на IndiGo от Делхи към Бангалор – точно така, самолетът кацна с един пътник повече.

Бременна жена роди момченце във въздуха, съобщава T+L. „Радваме се да приветстваме бебето Бакши на 9 000 метра височина,“ написа авиокомпанията в LinkedIn.

И майката, и бебето се справят добре и ние им отправяме нашите най-добри пожелания," допълват още от IndiGo.

IndiGo Gives Lifetime Free Ticket To The Newborn

Според индийския вестник Deccan Herald жената е получила контракции по време на почти тричасовия полет, като е потърсила медицинска помощ. За щастие, на борда е имало лекар, който е съдействал заедно със стюардесите за създаването на ,,своеобразна мини болница в рамките на минути“.

При кацането на международното летище Kempegowda в Бангалор майката и бебето са посрещнати с аплодисменти, а след това са транспортирани до медицинско заведение. Според India Today бебето може да получи доживотни безплатни билети за полетите на IndiGo.

Майката е допусната на борда, тъй като е била в 32 седмица, а правилата на авиокомпанията забраняват жени, бременни след 36 седмица, да летят. Мненията по повод случилото се в социалните мрежи са различни – някои потребители поздравяват екипа за смелостта и бързата реакция, докато други се възмущават, че са допуснали бременна на борда в такава гестационна седмица. Не липсват й обвинения в PR облаги за компанията.

Снимки: Twitter

Източник: profit.bg