За да няма изоставени деца

Екипът на Център за обществена подкрепа "Св. София"  към фондация „За Нашите Деца“ проведе един успешен и много емоционален Ден на превенцията от изоставяне в ПСАГБАЛ "Света София". 


С много добро настроение и усмивки, специалистите ни запознаха бъдещи майки и татковци с дейностите на фондацията, показаха им как правилно да къпят и подсушават своите бебета. Много от родителите се престрашиха да намажат с кремче и да сложат памперс на култовите бебе Георги и бебе Пешо – куклите, които са неизменна част от много други обучения на фондацията и любимци на екипа.

Освен бъдещите майки и бащи, силен интерес към нашата инициатива проявиха и преминаващите лекари и медицински сестри, които закачливо  поздравяваха и окуражаваха, и дори  заместиха екипа в обучението. А най-малкият ни участник бе петгодишната Диляна, която бързо се научи как да повива и със сигурност тя ще се справя отлично с тази задача, когато на бял свят се появи нейното братче или сестриче.

“Благодарни сме на партньорите ни от ПСАГБАЛ „Св. София“, без които този ден нямаше да е толкова успешен. Болницата е едно от трите здравни заведения в гр. София, с които екипът ни има дългогодишно сътрудничество и заедно работят за това все по-малко семейства да се разделят с децата си. Там специалистите на фондацията консултират и подкрепят родители, за които има риск да се разделят със своето новородено, като им оказват социална, психологическа и когато се наложи – и материална помощ.” - Фондация „За Нашите Деца“