24 март 2014 г.

В периода 28–30 март в Национален дворец на културата ще се проведе десетото издание на международното изложение за висше и средно обучение в България и чужбина „Образование без граници“. Пред родна аудитория за пореден път ще представят своите програми, курсове и специалности различни висши и средни учебни заведения и образователни организации от целия свят.


Един от най-важните акценти в настоящето издание на „Образование без граници“ е провеждането на специализирана част „Образование и кариера“. В нейните рамки ще представят дейността си национални и международни организации, работещи в сферата на професионалното консултиране и кариерното развитие. Нов интересен акцент на изложението е и представянето на различни възможности за стажове на студенти в Европа.


За поредна година пред посетителите ще бъдат представени програмите и дейността на различни средни и висши училища от България и чужбина. Сред участниците на форума са Московският държавен университет МЕСИ, Санкт-Петербургският държавен университет, Виенският университет за приложни науки Fachhochschule Technikum Wien, представители на програмата Study in Canada, консорциумът, създаден по програмата Еразъм – Consortium ERASMUSCENTRO, европейската мрежа, предлагаща услуги в областта на заетостта – EURES (EURopean Employment Services) и още много други.

Входът е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК.