На 3  октомври 2009 г.  (събота) от 10.30 до 12 ч. при голямата поляна в Южния парк, София, (входа откъм бул. “Гоце Делчев”) ще се проведе състезание с колела за деца до 12 години, организирано от детския портал Az-Deteto.com. Всяко дете може да се регистрира онлайн за участие на www.Az-Deteto.com  като трябва да дойде със свое лично колело в деня на състезанието.

„Ние сме Българският детски Интернет портал, но имаме активно отношение към децата и не искаме те да стоят само пред компютъра, а да растат здрави и пълноценни. Затова чрез това спортно предизвикателство ежегодно ги каним навън. Целта ни е да напомним на тях и на родителите им, че движението и спорта са важни за запазването на баланса и здравето на децата.“, споделя г-жа Жюстин Томс, създател на Az-Deteto.com. „Същата идея и послание заложихме в най-новият ни проект – специализирания сайт за детски спорт Az-Sportuvam.com“, допълни тя. В Az-sportuvam.com освен актуална и полезна информация, централно място заема онлайн каталогът на спортните клубове в цялата страна, които работят с деца.

Надпреварата  в събота ще протече в четири възрастови категории като най-малките  (до 5 години) ще се състезават с триколки и ще стартират първи.  Всяка група трябва да измине различна дистанция като на  най-големите е поверена най-дългата. Децата се състезават със собствени колела.

За добрата форма на състезателите и техните поддръжници ще се погрижи човечето Олинезко, който ще ги подкрепи с вкусни филийки с лютеница. Освен за първите трима във всяка възрастова категория награди ще има за всички участници, осигурени от Az-Deteto.com, от спонсора Олинеза и партньорите Победа и HIPP.

Видео от състезанията през 2007 и 2008:
http://www.az-deteto.com/index.php?page=video_view&aid=4
http://www.az-deteto.com/index.php?page=video_view&aid=17