На 20 ноември, Световния ден на детето, Radio Family стартира видео поредицата „Деца на света”. Тя ще разказва историите на деца от различни националности, ще говори на техния език, ще ни срещне с тяхната култура, празниците, традициите и игрите им. Ще сподели техните мечти. 

На 20 ноември 1959 година, на 14-ата сесия на Генералната асамблея на ООН, се приема Декларацията за правата на детето. Заедно с това, ООН официално обявява датата 20 ноември за Световен ден на децата и призовава всички държави ежегодно да отбелязват празника като „Ден за световно братство и разбирателство сред децата“. 

 На 20 ноември през 1989 година, на 44-ата сесия на Общото събрание на ООН, е приета Конвенцията за правата на детето - глобален договор за признаване и закрила на правата на детето, подписан от лидерите на 54 държави.

Ние от Radio Family избрахме именно тази дата, за да дадем символично начало на видео поредицата „Деца на света”. Първият епизод заснехме с участието на децата от Норвегия, на които зададохме най-естествените въпроси. Кои са твоите приятели? Кой е най-любимият ти ден през цялата година? На какво обичаш да играеш? Каква е традиционната закуска в твоята страна? Кой е любимият ти филм? Нямаме търпение да зададем тези въпроси и на децата, които идват от Индия или Израел! Можем да се обзаложим, че отговорите доста ще си приличат. 

Благодарим за подкрепата на Посолството на Кралство Норвегия в България.

Филмът е със субтитри на български език. Вижте го!

http://www.radiofamily.bg/index.php/2-uncategorised/216-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0

Източник: Radio Family