Първият в България сайт за цялостна здравна информационна помощ за пациента www.zdravenchas.org стартира на 1 октомври т.г. Порталът има за цел да предостави голям диапазон от информационни услуги в сферата на здравеопазването. Благодарение на него пациентите могат да получат необходимата информация за различни заболявания, клинични пътеки, както и медицински специалисти.


Досега в сайта са описани 94 заболявания, разделени в 15 направления. Всеки пациент може да направи и онлайн консултация с медицински специалист в зависимост от проблема, който има. Порталът поддържа и платена гореща телефонна линия (0900 200 10), на която всеки делничен ден от 10 до 17 ч. медицински специалисти дават подробна информация за разнообразни заболявания. Пациентите могат да прочетат и за отделните клинични пътеки, които се покриват от Националната здравноосигурителна каса. Целта на сайта е и да предостави информация за всякакви безплатни медицински инициативи.

На www.zdravenchas.org  пациентите ще научат повече за правата си и без проблем могат да се свържат с всички пациентски организации в страната.