Две детски градини в Търговище ще бъдат обновени по Програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ. Това са детска градина ,,Пролет" и сграда "=,,Славейче" на детска градина "Звънче", съобщиха от пресцентъра на кмета Дарин Димитров.
Очаква се ремонтните дейности да започнат в края на тази или началото на следващата година. Те ще бъдат извършени от фирма от Варна, с която Военноморските сили на САЩ имат сключен договор.


Дейностите включват пълно обновяване на фасадите и полагане на топлоизолация, подмяна на дограмата и монтиране на външно осветление около сградите. В "Звънче" е заложено и пълно реновиране на санитарните възли и кухненските помещения.
На предстоящата сесия на Общинския съвет зам.-кметът Рая Матева ще внесе искане за преместването на 90 деца от детска градина ,,Звънче" в други детски заведения за времето на ремонтите. Решението за преместването на 104 деца от детска градина "Пролет" бе прието на предходна сесия, припомнят от администрацията.

Източник: БТА