Денят е вторник, часът – точно 10 сутринта, мястото на срещата – кафе-бар “Лъки” в ЦУМ. Пред централния вход вече са се събрали дузина дебелани и нетърпеливо очакват началото на поредната интересна лекция.


Темата е известна от миналия път, но какви ли изненади ни очакват още: някоя интересна презентация, коя ли щастливка ще грабне наградата от конкурса “Гордея се с моя корем”. Наградата хич не е за пренебрегване – комплект за изписване и то от 6 части! Има и друга награда – “Моят първи дневник”, за най-добър художник върху нечий корем

Сред тълпата “закръглени” девойки сме и аз, и братовчедката ми Маги. Аз съм вече в 9-ия месец, а Маги – в 8-ия. Посещаваме училището за бъдещи родители, организирано от списание “9 месеца”, откакто научихме за него – вече цели четири месеца. Смятаме, че това е страхотна инициатива
Ние, ученичките, имаме едни и същи проблеми, които споделяме. А многобройните въпроси, свързани с всичко около раждането, отглеждането и бъдещето на нашите деца, винаги намират компетентни отговори. Затова двете с Маги не пропускаме нито една лекция и нетърпеливо очакваме всеки вторник, превърнал се за нас в празник и в традиция. Вече се чувстваме и много по-подготвени и информирани за предстоящото събитие и за ролята на майка, която скоро ще заемем.

В края на всяка лекция следва най-забавната част –
рисуване върху тумбаците
на бъдещите майки, или т. нар. бодиарт. Тук вече всяка от нас може да развихри фантазията си до краен предел. Когато сме готови, професионален фотограф от Кодак Експрес, специално ангажиран за случая, прави на всяко момиче кратка фотосесия и увековечава тези незабравими и така забавни за нас моменти. Така ще имаме възможност и да проследяваме коремите си, които растат с невероятно бързо темпо.
Но да не забравяме и
наградите!
Ние с братовчедка ми вече успяхме да спечелим наградите за най-чаровна бременна и за художник. Беше голяма тръпка и двете реагирахме много емоционално при връчването.
След като привършим рисунките, двете с Маги по създадена от нас традиция се отправяме към един китайски ресторант, където си похапваме на воля. Е, гледаме да не прекаляваме с калориите, но пък нали само сега ни е позволено! А и какво сме виновни, че и бебоците ни толкова много харесват китайската храна?!
Напоследък все повече бременни от курса се присъединяват към нас. Получават се интересни разговори, тъй като всяка споделя своята история: как точно протича бременността й, с какви трудности се сблъсква, от какво се страхува при раждането… По улиците пък сме изключително атрактивни и всички ни заглеждат. Представете си само
отбор бременни юначки
на разходка или седнали да похапнат в ресторант.
Като приключим с манджата, започва нашата следобедна разходка по бебешките магазини. Много е забавно, но и странно, че за първи път ни се налага да избираме тоалети не за нас, а за някакви миниатюрни човечета, с които дори още не се познаваме. В синьо или в розово… Ами ако прегледът с ехографския апарат нещо е сбъркал и лекарят не е познал правилно пола на бебето? Я по-добре да купим нещо неутрално – в жълто или в зеленичко. Когато хубаво се изморим, все пак допълнителните килограми ни идват в повече, всяка от нас се отправя към къщи заредена с положителни емоции и впечатления, с все по-малко въпроси и повече отговори. И какво друго ни остава освен… да чакаме следващия Вторник!