Село Лещен е една от най-привлекателните и автентични дестинации за селски туризъм в България. Разположено върху южния склон на Западните Родопи, на 200 км. от София, пред него се открива незабравима гледка към Пирин планина.

Eко къщичките в селото са уникални не само като архитектура, но и като вътрешено оформление. В реставрацията им е вложена не толкова фантазия, колкото почтеност към оригиналния им вид. Старателно са избирани детайлите, които не са купувани на едро битови предмети, а истински и напълно запазени или възстановени след години вярна употреба. Оформлението е архаично, но направено с много вкус. Всяка стая, във всяка къща има собствен характер, а пространството е изпълнено със сладкия и уютен аромат на истинско дърво. И ако не бяха луксозните бани и кабелната телевизия, човек неминуемо би усетил духа на Възрождението. Почти всяка къща има собствена механа. Някогашните големи фамилии са имали нужда от място, на което не само да се хранят, но и да се веселят. В къщните механи могат да се правят и юнашки сбирки, и сватби, и празници всякакви.


Мястото носи радост, спокойствие и много красота за всеки, който стъпи там. Създадената подредба и ненаранената архитектура разкриват една голяма мечта, която е станала реалност - един кът, по кукленски чист и просто спретнат - копнеж за всеки човек, който не иска да бъде организиран турист.Лещен е превърнато в място за отмора, за любов, за размисъл, за приключение и за веселба. Къщите в с. Лещен имат сертификат Зелена Къща от БААТ ( Българската асоциация за алтернативен туризъм ) .

Повече информация можете да намерите на адрес:  http://www.selo359.com/offer/1917/ или на телефон: 0896 64 55 84. Контакт за резервации: 0888 54 46 51.