Подсичането може да се прояви при всякакви условия, по всяко време, без видими причини. Възпалението, придружено със силно зачервяване на кожата на вашето бебе, се проявява при 30 до 50% от новородените преди навършване на първата им година – кожата на новороденото не притежава същите защитни качества като на възрастен. Подсичането се наблюдава най-често в областта, покрита с пелени, и се причинява от механичното триене на пелената в бебешката кожа, особено когато пелената е влажна и по-плътна.Bepanthen е един от най-популярните продукти за грижа за бебешката кожа и вече е достъпен в България.

Bepanthen е деликатен продукт, който е изключително подходящ за превантивно ползване и защитава нежната бебешка кожа от подсичане. Това е продукт, който може да бъде използван при всяка смяна на пелените. Подходящ е и за много чувствителната кожа на недоносените бебета, тъй като не съдържа аромати, консерванти, оцветители или антисептици.


Bepanthen е изключително подходящ и при вече проявено  подсичане, като нежно и деликатно помага на бебешката кожа да се възстанови и да оздравее.

Повече информация за профилактика на подсичането и съвети за грижа за деликатната кожа на вашето бебе, може да намерите на www.bepanthen.bg.