БГ РАДИО обяви номинациите си за Годишни Музикални Награди 2010 на тематично парти в първия пролетен ден 22 март в клуб Тифани в София.

Световният ден на водата не беше случайно избрана дата за партито на номинираните. След като миналата година БГ РАДИО посвети церемонията по връчване на наградите си на опазването на околната среда и чистата българска природа, тази година еко тематиката ще продължи с фокус върху един от четирите природни елемента – водата.

Повече от 5 000 почитатели на качествената българска музика и слушатели на най-българското радио в ефира номинираха цял месец любимите си изпълнители на www.bgradio.net, интернет страницата на БГ РАДИО за единствените музикални награди в България, чиито победители се решават само от публиката.

С най-много номинации е българският представител на Евровизия Миро тази година – с цели 4 номинации в 3 категории! Те са за БГ изпълнител на 2010, за БГ песен (“Убиваме с любов”) и БГ текст (“Август е септември” и “Убиваме с любов”). Песента му “Убиваме с любов” под режисурата на Силвестър Лолов е номинирана и в категорията БГ видеоклип.


Веднага след него, с 3 номинации, следва Графа. Той е номиниран за БГ изпълнител, за БГ песен (“Оставяш следи”), за авторството на текста към същата песен, а режисьорът Васил Стефанов - за видеоклипа към нея. От дамите – също с 3 номинации e Мария Илиева, както и новите попълнения в българската поп музика - Рут и Маги Джанаварова. 

Имената на всички номинирани групи и изпълнители можете да видите в сайта на БГ РАДИО.

Именно в него до 24 април се провежда и вторият етап на Годишни Музикални Награди 2010, който ще определи победителите във всяка една от деветте категории. На www.bgradio.net слушателите вече могат да дадат своя глас за предпочитаните от тях изпълнител, песен, клип, текст и албум на 2010. И тази година финалистите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото. 

Церемонията по връчването на Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2010, посветена на природната стихия водата ще се проведе на 25 април в зала 1 на НДК и ще бъде излъчвана по БГ РАДИО, bTV, и City TV.