Хавай е най-щастливият американски щат за трета поредна година. Това показват данните от социологическо проучване, осъществено от агенция Галъп.

Участниците в акнетата са помолени да оценят своя роден щат по няколко показателя, включително жизнен стандарт - сегашен и в перспектива след пет години, емоционално състояние, условия за работа, физическо здраве, качество на медицинското обслужване, възможности за отдих и забавления.

Тихоокеанските острови, родина на настоящия американски президент Барак Обама, са спечелили най-много точки по всички показатели. Освен това на Хаваите хората са посочили, че "много се усмихват и смеят" и не са изложени на стрес, пише БГНЕС. С минимална разлика на второ място в класацията се нарежда живописният щат Северна Дакота. На трето място е Минесота.

Проучването показва, че най-доволни от живот си са американците, които живеят в Средния Запад и Запад. Сред десетте най-щастливи щата се нареждат още Юта, Колорадо, Канзас, Небраска, Ню Хемпшир, Тенеси и Флорида. Най-нещастният щат отново е Западна Вирджиния.

В допитването са участвали над 350 000 възрастни американци от всичките 50 щата на страната, а то е осъществено по телефона в периода 2 януари - 29 декември 2011 г.

Източник: dariknews.bg.                         Снимка: sxc.hu.