27 май 2014 г.

Цял уикенд, посветен на децата и техните родители, подготвя ИКЕА България по повод детския празник 1 юни. Програмата за 31 май - 1 юни предвижда лекция за родители на световноизвестния специалист по здравословно хранене Барбара Рен, четене на открито с деца пред Националната библиотека, както и разнообразни игри и изненади за малките посетители на магазина и техните семейства. Само през уикенда всички клиенти на магазин ИКЕА ще могат да се възползват и от 20% намаление на детски играчки и творчески материали MALA.

В 11.00 часа на 31 май магазин ИКЕА ще бъде домакин на публичната лекция на Барбара Рен „Храненето на детето – ключ към здраве и хармония“. Барбара, автор на бестселъра „Клетъчно пробуждане“ , ще разкаже на родителите повече за детското хранене като предпоставка не само за здраве, но и вътрешна хармония и баланс. Присъствието е безплатно, с предварителна регистрация.

В същия ден от 16.00 часа пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ малчуганите и техните родители ще имат възможността да се насладят на музикално четене на операта „Приказка за вълшебната флейта” от Моцарт, удобно настанени на възглавници от ИКЕА. Специални гости на събитието, организирано от Фондация „Културни перспективи“, издателство „Ентусиаст“ и Националната библиотека, ще бъдат музикантите от Младежка филхармония „София“ при Националното музикално училище „Л. Пипков“, с диригент Христо Христов, които ще акомпанират изпълненията на оперните певци. Едновременно с това забележителният актьорски състав от аудиодраматизацията към книгата ще представи пасажи от „Приказка за вълшебната флейта“. Сред имената са Силвия Лулчева, Радена Вълканова, Параскева Джукелова, Елена Атанасова, Пламен Манасиев, Кирил Бояджиев, Стефан Къшев, Илиана Коджабашева, Марин Янев, Мариус Донкин и Арсения Иванова.

На самия Ден на детето 1 юни, между 11:00 и 15:00 часа, паркингът на магазин ИКЕА ще се превърне в арена на творчески игри, вълнуващи състезания, танци и разнообразни изненади по повод детския празник. Освен да се забавляват децата и техните семейства ще могат да научат повече за митичните скандинавски обичаи и традиции, както и да се насладят на страхотни циркови номера.Повече информация можете да намерите на Фейсбук страницата на събитието, както и на Ikea.bg.