23 септември 2014 г.

Националната кампания, инициирана от фондация „Любовта е действие”, се провежда за втора поредна година. В настоящата кампания участват 10 инвитро клиники в страната. Целта на инициативата е да направи щастливи 18 двойки с даряването на инвитро процедури, инсеминации, диагностика на стерилитета, проследяване на бременността, предимплантационна диагностика и дори раждане.

Критериите за кандидатстване са индивидуални за всеки инвитро център и са обявени онлайн на страниците им. Срокът за подаване на документи изтича на 10 декември. След кратък период, необходим за обработка на подадените декларации, ще бъде обявена дата за провеждане на жребия. Това ще се случи в ефира на Нова ТВ в предаването „На кафе”. Победителят ще бъде избран на лотариен принцип. Ще бъдат изтеглени по три резерви за всеки център в случай, че печелившите двойки не отговарят на поставените критерии на инвитро центъра, двойката се откаже от дарението или медицински причини не позволяват провеждането на съответната процедура.


В рамките на миналогодишното издание на инициативата над 600 двойки кандидатстваха за спечелване на безплатна процедура. Двойките победители бяха избрани на лотариен принцип в „Шоуто на Слави” през септември месец. Тогава 13 двойки бяха финансирани с инвитро процедури и инсеминации. Първото бебе от тази кампания е вече на 2 месеца.

Участват инвитро центровете:

Медицински комплекс „Д-р Щерев"
МЦ „Надежда Репродуктив - София", МБАЛ за женско здраве „Надежда"
Ин витро АГ Медицински център „Димитров"
„Виена Ин витро Център"
Медицински център за репродуктивна медицина „Радост"
Медицински център „Афродита"
„Вита Ин витро център"
Медицински център „РепроБиоМед"
Медицински център „Вяра"
Клиника „Малинов"