Тази година кампанията беше посветена на бащинството.  Вече 14 поредни години кампанията "Повече българчета за България" дава възможност много семейства да сбъднат мечтата си за бебе. Всяка година кампанията е със специален акцент, а тази година това е бащинството.

По време на кампанията чухме в ефира на радио Витоша и предаването „Тройка на разсъмване“ полезни интервюта с лекари и дарители, както и с хора преминали през много предизвикателства по пътя на своите надежди и мечти за рожба! По време на кампанията чухме в ефира на радио Витоша вдъхновяващи  истории от мъже, които са приели бащинството, като втори образ в живота.

И тази година се включиха с помощ за "мечтата" едни от най-добрите репродуктивни центрове. Имахме възможност да говорим за тази изключителна мисия, от различни гледни точки. Част от наградите в кампанията включват проследяване, изследвания и раждане при възможно най-добрите условия поеха различни АГ болници в България, както и специфични изследвания за вече родените дечица.

 IMG 4835

Милена Златкова сподели: „Повече българчета за България“ е факт. Това ми е другото сърце, другото дете, още една любов. Стоя зад всяка стъпка от самото начало. Общувам с лекарите (и безкрайно им благодаря), със слушателите, с хората, с които се намерихме през годините и вярваме, че е възможно да сме част от доброто. Което носи промяна. Носи живот. Спасява живот. В ефир коментираме, поставяме теми и правим интервюта, свързани с различните стъпки по пътя към майчинството. Затова и за поредна година слушателите ни могат да разчитат не само на информация за всичко новости, но и на помощ от репродуктивните центрове, АГ болниците, тъканна банка, различни специалисти, фирми и организации. Дарителите ни помагат за всеки един етап от каузата майчинство. Желанието ни отново е да помогнем на българските семейства да извървят трудните крачки по-леко. И да знаят, че не са сами. Винаги ми се иска и нещо повече да се случи, така че това, което ние правим с дарителите, с приятели и съмишленици, да бъде така чуто и така да задвижи едни лостове, че да не се налага с малки крачки всеки ден да помагаме за човешки живот или да го спасяваме.“

Финалът на кампанията се проведе в „Софийска опера и балет“, зала за бебоци и беше посетен освен от дарители, представители на фондации и от фенове на „Тройка на разсъмване“ и радио Витоша, както и от родители с деца родени благодарение на процедури от предишни издания на кампанията.

Александър присъстваше заедно с двете си дъщери и е фен на „Тройка на разсъмване“ от повече от 15 години. Той сподели, че много се радва, че кампания като тази съществува и помага на много семейства. Самият той нееднократно е дарявал средства за нея.

Ели Борисова присъстваше с дъщеря си, която е на малко повече от годинка. Тя е спечелила проследяване на раждане от минала кампания, както и скрининг. Тя сподели, че е изключително важно една жена да се чувства обгрижвана и обичана по време на бременност, както и след това: „Именно това е ролята на бащинството, да накара майката на детето му да е спокойна, обгрижвана и обичана“.

Някои от процедурите, които са включени в кампанията тази година са: проследяване на бременност, фетална морфология, биохимичен скрининг и проследяване на раждане.

 „Повече българчета за България” успя да промени живота на стотици семейства за 14-те си издания и да ги дари с най-ценния подарък: магията на детската усмивка и топлината на детските очи!