18 август 2014 г.

През 1995 г. тяхната „прегръдка на спасението” промени света. Днес близнаците вече са пораснали, а животът им е истинско чудо.

Когато преждевременно родените близнаци Бриел и Кайри Джаксън се родили, надеждата за тяхното оцеляване не била голяма, докато съобразителна сестра не ги сложила заедно в един и същи кувьоз. Бебетата не само оцелели, но това променило представата на специалистите как трябва да се грижат за преждевременно родените деца.


Бащата на близнаците Пол Джаксън споделя: „Сестрите бяха много откровени с мен. Казаха ми, че за сега момичетата са добре, но това може бързо да се промени през следващите 24 до 72 часа.” Състоянието на бебетата наистина се влошило. Едно от тях започнало да посинява, заради недобре развитата му дихателна система. Тогава, сякаш водена от по-висша сила, една от сестрите поставила бебетата едно до друго. Тогава Кайри обгърнала с ръка през рамото сестричката си Бриел. Като по чудо дишането на бебето бързо се нормализирало. Снимката, която виждате, е кръстена „Спасение с прегръдка” и е направена от фотограф от известен вестник, който се намирал в болницата по това време. Тя влязла в медицинските справочници като илюстрация за силата на докосването.

Днес 17-годишните момичета са в гимназията, карат шофьорски курсове и обмислят в кой колеж да продължат образованието си.