В бургаската МБАЛ "Дева Мария" обличат новородените бебета като коледни подаръци. 


Акушерките от болницата повиха току-що родените дечица в пухкави коледни чорапчета, вместо в традиционните пеленки, а на главичките им са поставени празнични шапчици.


"По Коледа се случват чудеса, а това е най-голямото – светъл празник, нов живот и много надежда в едно! Ние сме истински късметлии да сме част от това вълшебство", споделя старшата акушерка на болницата Светлина Николова. Всички бебета, родени в празничните дни, ще бъдат с коледна премяна, с която ще бъдат изписвани от лечебното заведение.

"Искаме майките да могат да усетят празничния дух и тук, преди да отнесат у тях най-прекрасният коледен подарък за семейството им. Надяваме се да направим спомена им от появата на бебетата наистина незабравим", посочва д-р Мария Търнева, която е шеф на Неонатологичното отделение.

Татковците пък ще получат привилегията на Бъдни вечер да останат по-дълго време при новородените си наследници. Традиционно в лечебното заведение очакват около 20 бебчета да се родят в дните около най-светлия християнски празник.

Източник: framar.bg