Вече 5 месеца продължават номинациите от страна на млади майки за Първия национален конкурс „АКУШЕРКА НА ГОДИНАТА на Philips AVENT”. Идеята на организаторите е родителите да изкажат своята благодарност към акушерките, помогнали за раждането на техните деца. До момента в номинациите участват 7 града, като най-много гласове са подадени за акушерки от Варна – 41%, от Бургас – 20%, и от София – 18%. Родилките се мотивират с аргументи като: компетентна, отзивчива, отдадена на професията си, вежлива и позитивна, винаги отговаря на въпросите ми и ме съветва, по време на раждането и след него беше неотлъчно до мен, грижеше се за мен и моето дете и беше много внимателна. В класирането до момента най-много гласове е получила акушерка от МБАЛ Пазарджик.

Първия национален конкурс  „Акушерка на годината на Philips AVENT” ще отличи най-отдадените на професията си акушерки в България. През януари 2010 г. ще бъдат връчени 4 големи награди, осигурени от Ивентас – официален вносител на Philips AVENT за България, на:- акушерката, събрала най-много гласове от мнения на майки и бременни през 2009 г.;
- акушерката, водила най-много раждания през 2009 г.

Акушерките, победителки в тези две категории,  ще получат наградата да посетят международен конгрес през 2010 г., свързан с професията им.
Другите две награди са предназначени за отделенията, където работят двете акушерки. Philips AVENT ще подари специални столове за кърмене за нуждите на тези отделения.

Номинациите могат да се извършват по пощата или on-line.
Информация за конкурса „Акушерка на годината на Philips AVENT” може да намерите на:

- страниците на списание „9 месеца”;
- Интернет адресите: www.iventas.bg, www.9m-bg.com;
- листовките, разпространявани в търговската мрежа от специализирани детски магазини и аптеки, продаващи Philips AVENT;
- листовките, раздавани в училището за бъдещи майки „С 9 месеца на училище”.

В Интернет  на адрес www.iventas.bg има бланка, която трябва да попълните и да изпратите по e-mail или по пощата на указаните адреси. Бланката съдържа данни за номиниращия, данни за акушерката и отговор на въпроса: „Защо вашата акушерка заслужава да бъде „Акушерка на Philips AVENT за 2009-та година?” (написаното да е от 200 до 1000 знака).

Номиниращите също имат възможност да спечелят страхотни награди:
1. Един от четири “DECT” (цифрови) уреда за наблюдение на бебето Philips AVENT. Победителите ще бъдат избрани чрез жребий,  теглен в първите дни на 2010 г. в присъствието на нотариус.
2. Ако акушерката, за която сте гласували, бъде избрана, имате възможност да спечелите електронна рамка за снимки Philips.
3. Ако вашата история и писмо с предложението за номинации бъде избрано като най-интересно и атрактивно:
-  ще бъде публикувано в списание „9 месеца”;
- ще получите ВАУЧЕР за покупка на стоки Philips AVENT на стойност 300 лв.
Всички наградени ще имат възможност да присъстват на вълнуващата церемония по награждаването.