Бившият футболен национал Красимир Балъков дори 17 240 лева на SOS Детски селища, чийто патрон е от 20 години. 

Средствата са събрани при празнуването на 50-годишния му юбилей миналия месец. Балъков изрично пожела да не получава подаръци от гостите, а да бъдат дарявани средства за благотворителната кауза.


"Очаквам сумата да прехвърли 20 хиляди лева, тъй като все още имам заявки от хора, които са готови да помогнат. Тук парите от моите тържества, от приятели от голфа и тениса", каза Балъков.
Средствата е бъдат използвани за летен лагер на децата от селищата.
"Чувството за удовлетворение и щастие, когато работиш с "SOS Детски селища", е невероятно. Доказателство за успеха на проекта на Херман Гмайнер са всички тези български деца, които сега са реализирани, успели млади хора", заяви Балъков.

"Щастливите моменти, които съм изпитал през 20-те години, в които съм част от отбора на "SOS Детски селища", са основанието ми да призова всеки, който може, да стане SOS приятел", каза още той.

Организацията осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца от 1990 г. За 26 години сдружението е помогнало на 477 деца да получат семейна подкрепа.