Едит Вега се обърнала само за миг, но 2-годишният й син Лоренцо изчезнал почти веднага. Той не е отвлечен или откраднат, а всъщност е поел на "пътешествие" из летището Хартсфилд Джаксън в Атланта.

Майката на 2-годишния Лоренцо се обърнала, за да принтира бордовите карти за полета, но точно тогава детето се поинтересувало от лентите за багаж.

Цялата одисея на детето е заснета от охранителните камери.

Той се качва на лентата и не след дълго изчезва зад гумените парчета, без майка му да успее да го хване. Пълзи между куфарите и се опитва да избегне влизането в огромна машина за проверка, но уви, лентата е по-бърза от него. Едва на следващата стъпка е спасен – работниците в залата успяват да го свалят от лентата.

Сканиращата машина за багаж всъщност отчела проблем и така Лоренцо бил „насочен" по лента за багажи, които имат нужда от допълнителна проверка.

За щастие, там работниците реагирали бързо. Говорител на службите за сигурност на летището обяснява пред "ABC", че повечето служители са родители и веднага са се погрижили за детето.

Някои работници споделят, че в началото сгрешили плачът на детето с котешко мяукане. Когато обаче видели малкия Лоренцо веднага се втурнали.

За щастие, Лоренцо е добре. Има лека фрактура на ръката, но вече е в безопасност при майка си.

Източник: dnes.bg

снимка: abcnews.go.com