Родилка с бебе в количка пробяга 4 км заради благородна кауза. Това стана по време на най-голямото фирмено състезание. То се проведе за трети път в зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона. В него участваха  300 бегачи – аматьори, обединени в 69 отбора от 35 мултинационални компании от цялата страна. Победители станаха командосите от 68 бригада „Специални сили“.  

Организатори на инициативата са Спортен клуб „Бегач“ и един от големите заводи край Пловдив. Състезанието е щафета, в която служители на фирми в отбори от по 4-ма се състезават кой отбор ще изтича най-бързо 16 км. Всеки участник изминава 4 километра преди да предаде щафетата на колега.

32-годишната родилка Мария Жарова, която работи в софийска фирма, пробяга своите 4 км от заедно с 42-дневното си бебе. „Всяка година и аз, и съпругът ми участваме с огромно удоволствие, време е и малкия Александър да се състезава. Радвам се, че имаше бегачи, които завършиха след мен.“, сподели веднага след финала енергичната мама.

4-мата победители от Специалните сили „взеха“ трасето за 58 минути и 10 секунди и така подобриха с минута и 90 секунди резултата на миналогодишния отборен победител. 

Победителите, а и всички участници, получиха награди. А 3000 лева от таксите в състезанието ще се дарят на пловдивския Център за деца и родители към фондация „За нашите деца“. От 2009 година чрез него се консултират и подкрепят семейства в риск.

Източник и снимка: bnr.bg