14 юли 2014 г.

Персоналът на плувен басейн казал на майка да спре да кърми, за да не замърси водата. Служителите се притеснявали, че бебето може да повърне.

Ребека Хю плувала в обществен басейн в развлекателния център Lux Park Leisure в Лискард, Англия с 10-месечния си син Макс. Бебето огладняло и майката излязла от водата, отдръпнала се настрани и започнала да го кърми. Тогава 23-годишен служител я отпратил към съблекалните и ù казал да не се връща поне половин час, за да не повърне бебето.


Ребека била неприятно изненадана от отношението на служителите. Тя се почувствала ядосана и притеснена: „Отдръпнах се от басейна, за да нахраня бебето. Тогава видях спасителят да говори нещо по станцията. Мениджърът дойде да говори с мен. Казаха ми, че трябва да напусна и да не се връщам, докато бебето не усвои млякото. Басейнът беше празен, а гърдите ми бяха скрити, но те ме отпратиха към съблекалните. Съгласих се, но бях притеснена и когато се прибрах вкъщи, се почувствах наистина гневна”, жалва се потърпевшата.

През 2010 г. в Обединеното кралство е приет закон, който обявява дискриминацията към жени, които кърмят, за незаконна. По-късно мениджърът на басейна се извинил на Ребека.