Септември започна силно за родилното отделение в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. Вторник се оказа повече от благодатен и само за 12 часа в лечебното заведение първата си глътка въздух поеха 10 бебета - 6 момичета и 4 момчета, пише местният "Флагман".

„Работата на пълни обороти в родилно отделение е нещо, което вместо да изморява, увлича", разказва началникът на отделението д-р Валентин Ирмов, който е бил на смяна във вторник.

„Адреналинът, който получаваме при всяко раждане, завършило успешно, е нещо, което ни рестартира и гони умората. Не знам дали някой се замисля какво напрежение и какъв стрес е за екипа докато видим, че майката и бебето се чувстват добре. Няма лекар, който да не се притеснява за пациента си, ние не правим изключение.“ споделя известният акушер-гинеколог, спечелил доверието на хиляди бременни жени и носител на високото отличие „Акушер-гинеколог на България“.

„Ражданията не могат да бъдат конвейерна дейност, всяка родилка е със собствена специфика, всяко бебе има различни нужди.“ разказва и старшата акушерка Янка Ченешева, която, заедно с акушерки Галина Кръстева, Наска Рачева и операционна акушерка Женя Арсова, е била на смяна във вторник.

Десет бебета за смяна са предизвикателство за всеки екип, признават акушерките, но са категорични, че могат да се справят и с още толкова.

Източник: fakti.bg