По правило жените са суетни, но когато се появи детето, майката поставя себе си на втори план и отдава всички грижи на мъника. Тя непрестанно го целува, прегръща, милва и обсипва с подаръци. Хм, я да видим какво точно включва последното от изброените удоволствия… Ами купуване на дрешки, разбира се – красиви, цветни, неустоими и в крак със сезонните тенденции. Да, вярно е, че тоалетите бързо ще омалеят, защото децата растат като гъбки, но желанието да се сдобием с мини модни „произведения на изкуството“, често е по-силно от здравия разум. Не отричайте, спомнете си колко снимки имате в телефона с онази нова рокля, сладки обувки, шарени панталонки – да, мъничето ви е същинска модна икона!

Любопитни ли сте кои са цветовете и принтовете на пролетта?

Ароматът на пролетта все още е само в ума ни, но това не пречи да се наслаждаваме на изключителни дизайни, форми и разцветки, вдъхновени от новия сезон.

Фуксията, пастелните нюанси, морското синьо, бледорозовото, флоралните мотиви, десените на точки, животинските щрихи и фините плетива ще превземат детския гардероб. За по-смелите мамчета са на разположение неоновите платове (особено много подхождат на деца с по-матова кожа или светли очи).

Безопасността не е за пренебрегване

Разнообразието е голямо, вариациите на стилове – също. Не забравяйте обаче основното правило при избора на бебешки/детски дрешки, а именно, че освен красиви и актуални, те трябва да бъдат изработени от безопасна материя. Може би ще ви се стори досадно, но е препоръчително (дори задължително) да четете внимателно описанието на състава, посочено от производителите върху етикета.

Ако кожата на детето ви е чувствителна, възможен избор е натуралният органичен памук, 100% сертифициран. Само така може да сте сигурни, че кожата не е застрашена от появата на алергична реакция. Естествената материя намалява значително риска от кожни проблеми и токсичност. Не на последно място по важност са закопчалките на дрехите – доверете са на такива, които не съдържат никел.

За тези от вас, които се съмняват в „био“ предимството (най-вече що се отнася до дрехите), уточняваме – биопамукът се отглежда с помощта на специални методи, които нямат вредно въздействие върху околната среда. Дори напротив – системите за органично производство поддържат плодородието на почвата, намаляват употребата на токсични вещества, тежки пестициди и изкуствени торове. 

Текст: Виржиния Николова