На 4 юни 2011 г. на тържество в столичния зоопарк фондация „За Нашите Деца” награди победителите в националния конкурс за детска рисунка на тема „Моят най-щастлив спомен с мама и татко”. Целта на конкурса бе да стимулира децата да разкажат чрез изобразително изкуство за това какво ги прави щастливи и да ги насърчи да творят и мечтаят.

Над 300 деца от цялата страна на възраст между 4 и 15 г. рисуваха по темата, като журито избра шест победители в две възрастови категории.В категория 4-10 години наградените са:  І. място Николета Николова от град Бургас, ІІ. място Даниел Миленков от град Попово, ІІІ място Дамяна Стефанова от град Попово

В категория 11-15 години победители са: І. място Кристиан Стоичков на 12 години, ІІ. място  Анина Братинова на 12 години, ІІІ. място Симона Колева на 11 години


Детските рисунки бяха оценени от жури в състав: популярната телевизионна водеща Мира Добрева, художникът Иван Яхнаджиев, Радослав Бимбалов – творчески директор и управител на рекламна агенция „The Smarts”, фотографът Дилян Марков, художникът на столичния зоопарк Любка Маринкова. Всички те бяха единодушни, че най-често децата са рисували семейна почивка на морето. Другите най-често повтарящите се спомени са честване на рожден ден и разходка в планината.

"Рисуването е едно много специално събитие – когато детето рисува, то казва на света – това съм аз, чрез изкуството децата заявяват себе си. Затова е много ценно децата да са обградени от красота, хармония и спокойствие, за да показват таланта си.” – сподели Иван Яхнаджиев.

Д-р Антония Григорова, главен редактор на списание "9 месеца", което беше партньор на събитието, предложи рисунките от изложбата да украсяват стените на родилни отделения в страната. Именно в родилните клиники, в първите часове след раждането, най-често се случва изоставянето на деца.

Богдана Трифонова от БГ РАДИО, която бе водещ на събитието, изрази своята съпричастност към каузата на фондацията и сподели: „Ако накараме деца от домовете да рисуват на тема „Моят най-щастлив спомен” с мама и татко, много от тях ще оставят листа бял, защото те просто нямат такива спомени. Надявам се да успеем да намерим семейства за тези деца и да променим съдбата им”.

„С конкурса фондация „За Нашите Деца” иска да фокусира вниманието на цялото общество върху децата, лишени от семейна грижа. Няма нищо по-важно за едно дете от семейството, което да му осигурява подкрепа, добра грижа и щастливи детски спомени– добави Елка Налбантова, директор „Развитие” във фондация „За Нашите Деца”.

На събитието в столичния зоопарк десетки деца рисуваха върху картонени животинчета, предоставени от фирма Артексперс 2004. С тях  ще бъде украсена рамката на общата снимка, която беше направена в края на тържеството и която ще придружава изложбата на рисунките.

Събитието е част от кампанията на фондацията „Изоставените деца нямат нужда от съжаление, а от семейство”, която има за цел да намери приемни родители за изоставени деца.