Бебе беше открито снощи в двора на кооперация на булевард „Васил Априлов" в Пловдив, съобщи Нова телевизия. Вече са установени родителите, това заяви за "Здравей, България" Надя Танева, директор на местната агенция „Социално подпомагане". По последна информация детето е било изоставено умишлено.

Момиченцето, което е на възраст около 9 месеца, е било в количка. Обитатели на жилищната сграда се обадили в полицията привечер, когато намират детето. Униформените пристигат на място и го откарват в болнично заведение. След щателен преглед от педиатър, то е поето от социалните служби. Момиченцето е в отлично здравословно състояние, твърдят лекарите.

Детето е потърсено рано тази сутрин около 04:00 ч. - почти 12 часа по-късно. Неговите родители са се обадили в полицията.

От социалната служба съобщиха, че момиченцето е било изоставено умишлено от майката, защото тя е решила, че няма възможност да се грижи за него. Официалната версия е, че жената е била изгонена от мъжа си.

"Детето е изоставено съзнателно. Майката е изпаднала ситуация, в която е нямала дом и парични средства. Изоставила го е в двора на кооперацията с надежда да го намерят добри хора", заяви Кузман Мартинов от Второ РПУ в Пловдив.

В началото тя е твърдяла, че детето е отвлечено. Oт "Социално подпомагане" съобщиха, че майката е на 32 години и има още две деца от друг баща.

"Детето е много добре гледано и родителите добре са се грижили за него. То е добре облечено за сезона и е подготвено за разходка", каза директорът на местната агенция „Социално подпомагане"още Надя Танева.

Една от версиите, които допускат тя и колегите й, е, че детето или е забравено, или родителите са изпаднали в изключително тежка и сложна ситуация.

Източник: Novanews.bg