Скъпи приятели, списание „9 месеца” и нашият творец Велислава Арабаджиева, която познавате от рубриката ни „Създадено с любов”, ви каним да се включите в нашата игра. Велислава е направила корона от филц и е описала всяка една стъпка подробно. Това, което се изисква от вас е да изработите короната и да ни изпратите снимки, име и телефон за контакт като лично съобщение във фейсбук страницата на списание „9 месеца”. Създателката на най-приказната корона ще спечели награда, предоставена от Велислава – Декоративна рамка – плетено сърце. 

Очакваме вашите произведения!

Наградата: Декоративна рамка – плетено сърце.
Срок за участие: 9–18 октомври 2015 г.

Описание:
Необходими материали: различни цветове филц, ножица, панделка. Единият лист филц може да подберете малко по-дебел, за да стои короната изправена.


Преди да започнете направата на короната си изрежете шаблон от хартия.
Изберете кой ще е основния ви цвят и очертайте по шаблона. За другото парче филц отново използвайте шаблона, но оставете няколко милиметра в повече от всички страни.
Можете да изрежете и ромбоидни или овални дупки в основния ви цвят, които да играят роля на скъпоценни камъни, като между двете парчета филц да зашиете трети цвят.

Вземете двете парчета филц и ги пришийте едно за друго. Изрежете панделка с дължина около метър или достатъчна, за да се завърже около главичката на детето. Зашийте и нея. Тук също има опция да зашиете панделката между двете парчета филц.
Може да добавите цветя или копчета за финал.

Снимки: Калина Серафимова
Подробности ще откриете на: www.facebook.com/pinktulipcrochet