Бременността е един от най-хубавите периоди в живота на жената. Но когато дългоочакваният момент на раждането наближи, неизменно се появяват притеснения и страхове.

Какво знаем за секциото?

Природата е предвидила детето да даде сигнал за раждането си. Около шест часа преди началото на контракциите в алвеолите на нероденото дете постепенно започва да се секретира течност, наречена сърфактант. Отделят се и хормони, които подготвят бебето за най-голямото постижение в живота му – неговото раждане. Затова много специалисти изчакват да започнат контракциите, преди да предприемат цезарово сечение по необходимост или по желание. Имате ли време да стигнете до болницата, ако контракциите ви изненадат? Контракциите обикновено започват бавно и има достатъчно време за предвижване на жената до болницата, ако е наложително те могат да се потиснат медикаментозно.

Нормално раждане – между страха и възможностите

Запомнете едно – никога не четете ужасяващи истории, свързани с раждането, в интернет. Не се сравнявайте с други бременни, вие сте индивидуална и разбира се, уникална – вашето бебе – също. Истината на успеха се крие в баланса, доверието в екипа и умението да дишате правилно. Колко боли, дали да изберете упойка или не, в какъв интервал от време започва и завършва приключението на име „нов живот“ – ще разберете утре. Бъдете любопитни, не пропускайте да задавате въпроси по време на лекцията, както винаги ще излъчваме на живо!

На финала ви очакват изненади (но това си го знаете, нали?)

Акцентите:

- Как протича нормалното раждане?
- Какво представлява оперативното раждане?
- В кои случаи се налага секцио?
- В кой случай възстановяването е по-бързо?

На тези и всички въпроси, свързани с темата, ще отговори д-р Иван Диков, акушер-гинеколог, УАГБ "Майчин дом".Гледайте ни:
Тема: Нормално раждане и секцио
Лектор: Д-р Иван Диков, акушер-гинеколог, УАГБ "Майчин дом"
Кога? 10 юни; 10:30 ч.
Къде? Facebook - можете да гледате лекцията на:
? Списание "9 месеца“ https://www.facebook.com/spisanie.9meseca/
? С "9 месеца" на училище https://www.facebook.com/uchilishte.9meseca/
? roditeli.bg https://www.facebook.com/roditeli/