На 10. 07. 2018 г., вторник, в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда официално ще отвори врати Аджибадем Сити Клиник Център за асистирана репродукция. Церемонията по откриването ще се проведе от 11:30 ч. на ет. 9 в сградата на лечебното заведение (на бул. Никола Вапцаров 51Б).

Всяка година средно 4000 български двойки се обръщат за помощ към държавата и медицината, за да постигнат мечтата си – да прегърнат своята рожба. Липсва статистика за точния брой на семействата, които търсят помощ от общински фондове, дарители или финансират лечението на репродуктивните си проблеми със собствени средства у нас и в чужбина.


Екипът на Аджибадем Сити Клиник Център за асистирана репродукция, начело с  д-р Мефтуне Шефкетова, създаде с любов и грижа за тези двойки среда, в която те могат да получат най-доброто от медицината – модерни технологии, иновативни процеси и възможности - и най-ценното от медиците – професионална компетентност, човешка съпричастност и индивидуални решения.

Фокусът на събитието ни ще падне върху грижата за репродуктивното здраве, а приносители на това послание ще бъдат д-р Бойко Пенков, зам. министър на здравеопазването, д-р Мариана Симеонова, изпълнителен директор на ИАТ и обществени личности, ангажирали се през годините с тази кауза: Диляна Попова, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Яна Титова. Церемонията  ще уважат и някои от първите пациенти на Центъра.