Над 1500 деца и семейства се довериха на фондация „За Нашите Деца“ само през първите девет месеца на 2017 г. Броят на подкрепените деца и семейства от създаването на фондацията преди 25 години пък надхвърля 10 800.  

"През първите 9 месеца на 2017 г. в Центровете за обществена подкрепа в София и Пловдив, Центъра по приемна грижа и Детската ни къща експертите ни работиха с 622 деца и семейства", отчетоха от фондацията.

По програма „Предотвратяване на раздялата на новородени от техните семейства” 56 деца са били спасени от изоставяне благодарение на активното сътрудничество със здравните заведения, навременната намеса и подкрепата, оказана на родителите.

Други 330 малчугани, включени в програмата „Предотвратяване на раздялата  - семейна подкрепа“, са останали в домовете си. Подкрепени са и 38 деца и семейства в процес на реинтеграция.  

"Организираните от нас безплатни курсове за родителски умения продължават да се радват на голям интерес от бъдещи и настоящи родители. Над 210 майки и бащи се включиха в тях от началото на годината. Все по-популярни са и курсовете и консултациите за първична превенция на раздялата на деца от техните семейства и за кандидат-осиновители - обучихме 68 кандидат-осиновители, проведохме 52 курса и групи за първична превенция", посочиха от фондацията.

Източник: marica.bg