Уважаеми читатели,

Във връзка със скандалното преназначаване на д-р Маргарита Джурелова на поста директор на ДМСГД „Св. Иван Рилски”, гр. София, нашият екип се чувства длъжен да оповести своята позиция по въпроса. Като организатори на благотворителната кампания „Дарете подарък”, която стартирахме през юли и която цели да помогне на децата, обитаващи въпросния дом, ние сме поели ангажимент пред нашите благодетели да има прозрачност и отчетност за даренията им. Това е и причината всяка седмица на нашия сайт да публикуваме актуална информация за усвояването на текущите дарения. Уверяваме Ви, че ще продължаваме да следим ситуацията и няма да допуснем опетняване името на кампанията.

Ние сме обезпокоени от факта, че по време на предишното управление на д-р Джурелова, е имало сериозни инциденти с деца и не бихме искали миналите ú провинения да рефлектират върху кампанията ни, защото децата там са изстрадали много и наистина имат нужда от нечия помощ.

Припомняме Ви, че стартирахме инициативата „Дарете подарък” преди повече от три седмици, съвместно с досегашната директорка на дома д-р Валентина Лихарска. Поддържали сме контакти единствено с нея, а приемането и оползотворяването на даренията винаги е било коректно, и според предназначението.

От екипа на сп. „9 месеца”