За нас е удоволствие да споделим, че д-р Александър Калчев, акушер-гинеколог и специалист по асистирана репродукция, ще бъде лектор в онлайн училището за родители на списание „9 месеца“.

Темата, която ще бъде в основата на срещата ни, е „Оперативна гинекология“ – любопитна и полезна за всички дами, чиято бременност се бави, преживели са спонтанни аборти или се борят с болестите на женските полови органи. Все по-често отговорите на трудните въпроси се крият в оперативните методи. Именно поради това е важно да обърнем внимание на акценти като:

  1. Репродуктивна хирургия: хистероскопия, трансвагинална лапароскопия.
  2. Вродени и придобити аномалии на матката, изискващи оперативна намеса преди инвитро процедури.
  3. Ендометриоза, поликистоза и миоми.
  4. Спонтанни аборти: missed abortion, предимствата на медикаментозния аборт пред аборт с абразио, фетоскопия.
  5. Генетични изследвания на плода.
  6. Трoмбофилии: вродени, придобити. Изследвания и терапии.
  7. Физиотерапия и репродукция при мъже и жени.
  8. PRP – плазмотерапия като нов метод.

Какво обаче представляват тези процедури, какви са индикациите за прилагането им и разбира се, защо е важно да вземем информирано решение, ще научим от д-р Калчев. Той въвежда за първи път в България трансвагиналната ендоскопия и е един от малкото хирурзи в света с международно признат сертификат от Европейската асоциация по репродуктивна медицина ECRES Master of reproductive surgery.

Гледайте интересната беседа на живо и задавайте своите въпроси под видеото. Бъдете активни и любопитни, споделете притесненията си, а ние обещаваме, че информацията ще е полезна и ценна.

Ето и подробностите за тази специална среща:

Още за д-р Александър Калчев:

Д-р Калчев завършва Медицински университет София през 2004 година. Следва 2 години медицина в Universita degli stdudi di Firenze. Придобива специалност през 2009 година. От 2010 година започва активно да се занимава с ендоскопска хирургия и асистирани репродуктивни техники. Преминава през различни специализации в репродуктивни клиники в Белгия, САЩ, Израел, Австрия и Италия.