Детето не иска да заспи, а вие се чувствате безсилни – сюжет, който се струва изключително познат на майките и татковците. Има ли формула, разкриваща от колко сън се нуждаят най-малките, ще научите, ако ни гледате на живо (22 май, 10:30 ч.). Новата онлайн лекция от училището за родители е подходяща и за бъдещите, и за настоящите такива.

Качеството на съня определя до каква степен ще бъдем енергични през деня, съсредоточени, чувствайки се в добро здраве. Да, всички сме чували, че е важно да намерим баланс, който да бъде в основата на емоционалното ни спокойствие… Но знаем ли интересни подробности, например защо добрият сън влияе ли на способността да учим?

Темата позволява да се каже много, именно поради това сме поканили Анелия Лазарова, консултант по детски сън. Тя ще разгърне неподозирани за повечето родители факти, за да им помогне в грижата за децата, представяйки три лесни стъпки, с които да подобрят съня на мъниците и ще отговори на важи въпроси, като – трябва ли да премахнем помощните средства за заспиване, как да организираме ритъма на деня, има ли тайни, подпомагащи установяването на добър режим преди лягане.

Ето и подробностите за тази специална среща: