Първите в света седем близнаци отбелязват своя 16-и рожден ден. Родителите им не са се оплаквали от житейските несгоди до сега, но децата им все още не могат да си намерят работа.


Кени, Келси, Натали, Брендън, Алексис, Натан и Джоел Маккафи от щата Айова празнуват 16-ия си рожден ден във вторник. Майка им Боби е имала проблеми и е приемала лекарства за безплодие, но за щастие забременяла почти веднага.

С раждането на седемте близнака през 1997 година, семейство Маккафи са се прославили в цял свят. Две от децата им страдат от детска церебрална парализа, но останалите пет са здрави и освен това са добри ученици.
Доктори предлагали на майката да направи частичен аборт, за да роди здрави деца. Като правило при наличието на четири и повече близнаци, предлагат на бременната жена да роди не повече от три. В противен случай съществува висок риск от сериозни проблеми в развитието на децата. Но семейството не искало и да чуе за такъв вариант.

1384858276 semernyashki4

След раждането на седемте близнаци, докторите не били сигурни, че децата ще оживеят, дори и няколко дни. Техните родители Боби и Кени, обаче не се съмнявали, че любовта и молитвите им ще дадат на малките такава подкрепа, каквато и най-съвременните медицински апарати не могат. Оцелелите близнаци получили поздравления от много известни американски знаменитости, дори от президента Бил Клинтън, а Опра Уинфри не пропуснала да покани удивителното семейство в своето ток-шоу.

1384858208 semernyashki5

Семейство Маккафи и до сега живеят в дома, който са им подарили при раждането на децата. Четирите момчета и трите момичета мечтаели да станат на 16 години и да получат свидетелства за управление на автомобили. Но родителите заявили, че ще могат да започнат уроците, когато си намерят работа и сами си купят коли.