На 21 януари, Бабин ден,  Ивентас  ЕООД връчи наградите на акушерките-победители в Първия Национален конкурс „Акушерка на годината Philips AVENT 2009”.

В първото си издание конкурсът „Акушерка на годината Philips AVENT 2009”, организиран от Ивентас ЕООД,официален дистрибутор на Philips AVENT за България, с медийното партньрство на сп. 9 месеца,  има за цел да насърчи професионализма и човечността на акушерките в България.   

Награждаването беше част от официалната церемония на II САГБАЛ Шейново за отбелязване на професионалния празник на акушерите в България. На празника присъстваха  видни гости, сред които кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова, Д-р Лъчезар Иванов, зам.-председател на Народното събрание и председател на Здравната комисия, Д-р Нели Нешева, главен секретар към Министерството на здравеопазването и др.

Наградените в двете категории:

„Акушерка, водила най-много раждания” през 2009 г. е Надка Борисова Пенева – АГ Болница, гр. Варна, водила 254 раждания за 2009 г.

„Акушерка, събрала най-много гласове от мнения на майки и бременни през 2009 г “ е Екатерина Антонова – МБАЛ Пазарджик – АД.  В тази категория 102 майки номинираха общо 52 акушерки от 12 града в страната, като победителката събра 25 от гласовете.
Голямата награда за двете акушерки е посещение на международния конгрес за акушерки в Страсбург, Франция „Birth Is a Human Rights Issue” в края на годината.
Конкурсът е част от политиката на Philips AVENT в подкрепа на кърменето, популяризиране на уникалната полза от него и насърчаване на майките в техния избор. Затова и отделенията, където работят двете отличени акушерки, ще получат като подарък специални столове за кърмене.

Повече информация за конкурса и наградените на www.iventas.bg