Последното бебе на 2008 г. – Самуила, родена само минута преди полунощ на 31 декември 2008 г., и Първото бебе на 2009 г. – малката Веселина, родена в първата минута на Новата година, бяха орисани. Благопожеланията на българското общество към БЕБЕ 2008 поднесе министър Стефан Данаилов, а към бебе 2009 - олимпийската шампионка Румяна Нейкова.

Проф. Стефан Данаилов ориса малката Самуила с думите: “Нека платната на твоя кораб „Живот” са издути от попътен вятър, а в капитанския си дневник да записваш стотици успешни открития. Орисвам те никога да не губиш от поглед светлината от щастливата звезда, под която си родена и тази светлина да те изведе до непокорени върхове. Орисвам те да бъдеш владетелка на собствената си съдба!” 

Румяна Нейкова отреди на Първото бебе на 2009 г. - малката Веселина да е здрава и щастлива. Бъди горда българка, нека родителите ти да се гордеят с теб, както моите са горди от успехите ми, каза олимрийската ни шампионка.

Орисниците и бебетата направиха традиционните гипсови отпечатъци на ръцете си за спомен.

Министърът на здравеопазването Евгений Желев връчи паметни табели на представители на “МБАЛ Бургас” АД и СБАГАЛ “Проф. Д-р Д. Стаматов - Варна” ЕООД с думите: “Да асистираш на раждането на живот е тайнство, но и огромна отговорност. Благодарим ви, че изпълнявате професията си  отговорно и професионално.”  Д-р Желев пожела здраве, късмет и безоблачно детство на бебетата на годината.

Две деца очакваха с особено нетърпение пристигането на столичния кмет Бойко Борисов. 5-годишната Мирослава Дапкова – Първото бебе на 2004 г., и 4-годишната Деница Димитрова – Последното бебе на същата година, са орисани от генерала. Те не само знаят името му, но и редовно следят медийните му изяви, познаха го и веднага, когато влезе в залата. Ген. Борисов сподели, че е щастлив, че пожеланията му към тях са се сбъднали – да са здрави, щастливи и... да се хранят добре.

С Тържественото орисване на БЕБЕ 2009 приключи Десетата национална кампания  БЕБЕ НА ГОДИНАТА, организирана от списание „9 месеца”. За юбилея на кампанията екипът на „9 месеца” покани и посрещна главните участници в 10-годишната история на кампанията: лекарските екипи, помогнали за раждането на вече 19 призирани бебета, вече пораснали и съвсем малки бебета, носещи приза БЕБЕ НА ГОДИНАТА, някои от орисниците, приели да отправят благопожеланията на българското общество към бебетата на България.

От началото на кампанията през 2000 г. до края на 2008 г. в страната ни проплакаха 646 630 бебета. За повече от 2 хиляди от тях Новогодишната нощ е двоен празник - 1208 празнуват рожден ден на 31 декември, а 980 имат рожден ден на 1 януари. Между тези деца са и 19 бебета, носещи приза БЕБЕ НА ГОДИНАТА -  14 момичета и 5 момчета.