На 21 януари 2010 г. (четвъртък) екипът на списание „9 месеца” –
организатор на Националната кампания БЕБЕ НА ГОДИНАТА, ще приветства Последното бебе на 2009 г. Мартин от Свиленград и Първото бебе на 2010 г. Василена от Плевен.

В 13.00 ч. в МБАЛ Свиленград г-жа Румяна Нейкова – орисница на БЕБЕТА 2009, ще отправи своите благопожелания към Последното бебе на 2009 г.  –  Мартин. С подкрепата на Община Свиленград и МБАЛ Свиленград ЕООД екипът на «9 месеца» ще засвидетелства общественото уважение към труда на тези, които помагат на родилките, като организира тържествено честване на Бабинден. Пепа Гюлева – майката на БЕБЕ 2009 Мартин, ще изпълни традиционния за Бабинден ритуал с екипа, асистирал при раждането на сина й. Бебе Мартин ще получи благопожелания от кмета на Свиленград – инж. Георги Манолов, и от управителят на болницата – д-р Димитър Ермов. 

Отново от 13.00 ч. в УМБАЛ «Д-р Г. Странски» – Плевен също ще бъде организирано тържествено честване на Бабинден. Мариела Андреева – майка на БЕБЕ 2010 Василена, ще измие ръцете на трите акушерки, асистирали при раждането на дъщеря й. Кметът на Плевен – г-н Найден Зеленогорски, ще отправи благопожелания към бебе Василена. Организаторите на БЕБЕ НА ГОДИНАТА ще запознаят присъстващите с новата идея на кампанията и ще разкажат за ролята на Приказника в нея.

Управителите на двете болници ще получат от екипа на списание «9 месеца»  Паметни табели. Те се поставят на входа на всяка болница, в която е родено БЕБЕ НА ГОДИНАТА. На бебе Мартин и бебе Василена ще бъдат подарени символите на кампанията – медальони БЕБЕ НА ГОДИНАТА. Те ще получат и много подаръци от фирмите спонсори на кампанията.