Екипите на Клиниката по Акушерство и гинекология и Отделението по Неонатология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда отбелязаха празника на родилната грижа с традиционен ритуал. Саня, майка на тридневната Анна, изми ръцете на д-р Сузана Нашар, началник на отделението по Акушерство, и на акушерката Ирина Тодорова. Екипът си пожела здраве, повече и безпроблемни раждания, щастливи и удовлетворени майки и здрави и спокойни бебета.

“Над 1000 бебета са проплакали в болницата през 2017г., като средно около 10% са недоносените.“, обясни д-р Радка Масларска, началник на отделението по Неонатология. „Фокусът ни през тази година ще е да разширим грижите за жени с рискови бременности и раждания“, коментира началникът на Клиниката по Акушерство и гинекология доц. Петър Марков. „Имаме силата да решаваме казуси, изискващи мултидисциплинарен подход и участието на специалисти от различни специалности. Подкрепени сме и от най-мощната Неонатология в страната. Свободни сме да прилагаме модерни, авангардни практики. Твърдя, че условията, с които нашата болница разполага за решаването на сложни случаи, нямат аналог в друга болница в държавата.“, доц. Марков.

Sania i d r Nashar

Доц. Петър Марков и д-р Сузана Нашар застават начело съответно на Клиниката по Акушерство и гинекология и на Отделението по Акушерство. Екипът на клиниката се обогатява също със специалисти, които имат специфичен професионален интерес в грижите за жени с високорискова бременност и раждането. През 2018г. във фокус са оптимизирането на всички услуги за бременните и раждащи жени и новородените бебета, като целта е не просто увеличаване на броя на семействата, които избират Болница Токуда за раждането на своето дете, а и повишаване на удовлетвореността им от преживяването.