2020 година ни изненада с много неочаквани събития. Едни от тях са социалната изолация и забраната да се събираме с много хора на едно място. Възрастните някак по- лесно възприеха наложените ограничения, но за децата това беше голямо предизвикателство. Невъзможността да се виждат със своите приятели в училище, да тичат, скачат и играят оказва влияние както на психическото, така и на физическото им здраве.

За правилното физиологично, ментално и емоционално развитие децата се нуждаят не само от правилене хранителен план, но и от много движение. Детството е времето, в което се оформя структурата на тялото, мускулите и е добре да осигурим активна двигателна активност на подрастващите, обясни пред Радио София нутриционистът Яна Данаилова.

Значително се увеличи времето, което прекарват пред компютрите и намаля онова, което преди са имали за физическа активност. За учениците е много важен фактор и присъствено обучение, където те са в социална среда, развиват своите умения и общуват активно с учителя и учениците.

Източник: БНР