Първото по рода си бебеносещо изложение ще се проведе на 26 септември 2018 г. в Сохо София, а целта на събитието е да създаде връзка между родители, консултанти и компании по тема бебеносене. Началото е в 10:00 часа.

Под формата на изложение, на над 250 квадратни метра площ,ще се съберат търсещи и предлагащи ергономични носилки, дрехи и аксесоари за носене на бебе, за да се информират повече хора относно бебеносенето, неговата идея, разнообразие и функционалност.


На Slingo Fest младите родители ще имат възможност да се запознаят с предимствата на различните марки носилки директно от производителите или от техен официален представител.
По време на събитието ще има и много лекции, уъркшопи и консултации, които ще са на разположение на участници през целия ден и ще дадат по-задълбочена информация на бъдещите и настоящи родители за грижа на детето.

Очаква се силно международно участие както на изложбените щандове, така и в лекционната зала, сред които представители ще има германската школа Clau Wi.
Няколко български библиотеки за отдаване на носилки под наем също ще се включи в лекционния панел с повече информация за бебеносенето, а Хедра ще помогне на всички майки и татковци с полезна информация и практически съвети за кърменето.

Подготвени са много активности по време на събитието - танци за мама и бебе, занятия за връзване на слингове, рисуване с къна и други.
Организатори на събитието са професионални консултанти по ергономично носене на бебета, членове на Националната асоциация на бебеносещите в България, български и международни производители на сертифицирани ергономични носилки и собственици на библиотеки за слингове и ергономични раници, които са обединени около желанието да предоставят повече информация за бебеносенето.